Ana IvanovićKratka biografija
Ana Ivanović je uz Jelenu Janković najbolja srpska teniserka. Rođena 6. novembra 1987. u Beogradu. U svojoj karijeri je osvojila sedam VTA turnira i jedan grend slem turnir. Ana Ivanović je uspela da osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske 2008, pobedivši u finalu Dinaru Safinu, a već plasiranjem u finale tog takmičenja postala je 1. teniserka na VTA listi. Trenutno se nalazi na 4. poziciji VTA liste. Tenis počela da igra sa pet godina, nakon što ga je gledala na televiziji, posebno Moniku Seleš tadašnju najbolju igračicuJugoslavije. Kada je nešto kasnije od oca dobila prvi reket za rođendan, bila je sigurna da želi time da se bavi u životu.
photo by sub_lime79

Najveći uspesi
Za Anu Ivanović šira javnost je prvi put čula kada zaigrala u juniorskom finaluu Vimbldonu 2004. godine, ali je tada izgubila od Katarine Bondarenko. Sezonu 2004. Ana je započela kao 705. teniserka sveta, da bi kraj sezone završila na 97. mestu. Svoj prvi VTA turnir Ana je osvojila u Kanberi 2005. godine, azanimljivo je da je na tom turniru prvo morala proći kvalifikacije.

U karijeri je osvojila ukupno sedam vta turnira, to su ndian Wells, Roland Garros; 2007 - Berlin, Los Angeles, Luxembourg; 2006 - Montreal; 2005 - Canberra..
Svakako najveći uspeh je osvajanje Otvorenog prventva Francuske. Ana je postala prva igračica sveta 9. juna 2008. godine.
photo by toga

šoubiznis
Ana je završila na 23. mestu FHM-ove liste 100 najseksipilnijih žena sveta u 2008 dok su je novine The Age su je proglasile najlepšom teniserkom svih vremena. Od svih sportistkinja, Ana Ivanović ima najposećeniji internet sajt.
photo by fhmSearch