Šarm el Šejk - letovanje, odmor, izleti


Šarm el Šejk je jedna od poznatih destinacija za letovanje u Egiptu. Ukolikoplanirate da letujete u Egiptu, svakako ne bi trebalo da propustite i neki od uobičajenih izleta ? Kairo, Sinaj i pustinjski safari Saharom. Obzirom da je blizu grada i aerodrom, moguće je da će vam biti ponuđen i jednodnevni izlet avionom do Jerusalima ili Petre (iako je reč o drugim državama).

Imajte u vidu da se cene ovih izleta značajno razlikuju od agencije do agencije. Naše agencije često naplaćuju i trostruko veće cene od lokalnih. Jedini problem vam može biti nepoznavanje engleskog jezika, koji se koristi kod lokalnih vodiča.

Šarm el Šejk  letovanje uz ronjenje Šarm el-Šejk je uz Hurgadu jedno od najboljih mesta za ronjenje. Veoma bogat podvodni svet i prelepi Naama zaliv su nešto što nikako ne bi trebalo da propustite. Ostrvce Tiran u blizini Šarm el Šejka se smatra pravim rajem za ronioce, a brojne lokalne agencije ga neizostavno nude svim turistima. Nacionalni par Ras Muhamed i manastir Svete Katarine su nešto što će vam oplemeniti odmor, a vrlo su blizu centru grada, te ne zahtevaju ni preveliko angažovanje da biste ih videli.Search