Saveti za održavanje automobila


Održavanje automobila je važna stvar da bi automobili bili u funkcionalnom i estetski dobrom stanju. Bili da ste kupili nov automobil ili polovan automobil na auto placueventualne problem treba rešavati da se oni ne bi pogoršavali.

Automobile treba redovno servisirati prema uputstvima proizvođača a najbolje je koristiti ovlaštene servise za to. Redovna zamena ulja u motoru i zupčastog kaiša je jedna od obaveznih stavki a treba kontrolisati i svećice i kablove. Potrebno je redovno kontrolisati nivoe tečnosti u automobilu: ulja, rashladne tečnosti, tečnosti za vetrobran i ulja za kočnice.

Prilikom održavanja automobila pažnju treba posvetiti i za spoljnu negulimarije a na raspolaganju stoje brojna sredstva za tu svrhu. Povremeno je potrebno i oprati unutrašnjost automobila. Neki miris može povećati ugođaj tokom boravka u automobilu.

Važno je redovno kontrolisati stanje auto guma kao i prednjih i zadnjih svetala. Ukoliko vam je pritisak u gumama niži od propisanog povećaće se njihovo habanje. Auto gume treba zameniti kada se dubina šare bude ispod 2 milimetra.

Search