Oružjem protivu otmičara


Bigrafija grupe Oružjem protivu otmičara

Grupu je još kao tinejdžer osnovao basista Nikola Pavković sa bubnjarom Vladimirom Jovanovićem. Grupa Oružjem protivu otmičara je naziv dobila po jednoj knjizi za decu. Ipak, obojica su kasnije svirali sa drugim grupama, tako da nije bilo izdanja. Pavković po odlasku iz Instant Karme sa Dragom Antov 1992. godine osniva Oružjem protivu otmičara u onom obliku koji je danas poznat publici. Ostali članovi su se veoma često menjali, da bi se krajem 1994. godine postava koliko toliko ustalila. Lepša polovina grupe nije do tada imala iskustva u drugim grupama.

Prvi album ,,Oružjem protivu otmičara" je izdat 1995.godine. Drugi album je snimljen sa Vladimirom Jovanovićem Pajčetom, jer je Darko otišao u Partibrejkerse. Definitivan medijski i opšti proboj je grupi obezbedila obrada pesme Zane, ,,Mladiću moj".

Tekstove u grupi su pisali Nikola, Draga i Dragana. Leta 1997. godine Draga Antov prelazi u sastav Veliki prezir. Tek posle duge pauze grupa se vratila sa novim albumom i novom pevačicom 2002. godine, ali bez zapaženijih uspeha. Posle pauze, 2007. ponovo nastavljaju rad.

članovi grupe Oružjem protivu otmičara
Nikola Pavković (gitara)
Draga Antov (bas)
Dragana Mrkajić (gitara i vokal)
Darko Kurjak (bubnjevi)
Vladimir Jovanović Pajče

Diskografija grupe Oružjem protivu
Oružjem protivu otmičara (1995)
BarbieCue (1996)
Komadić koji nedostaje (1998)
Maštoplov (2002)
Znaš ko te pozdravio (2007)
Search