Neverne bebe


Bigrafija grupe Neverne bebe

Neverne bebe su nastale leta 1993. godine, a osnivač grupe je pevač i klavijaturista Milan Djurdjević, koji je dotle svirao u grupama Nova zemlja iz Valjeva, Smak i Frenki. Sa grupom Nova zemlja je pobedio na Gitarijadi u Zaječaru 1983. godine, a sa grupom Frenki je pobedio na festivalu MESAM 1992. godine.

Pored Milana u prvoj postavi grupe su bili Vladan Djurdjević, Bane Jelić, Čeda Macura i Bili King. Prvi album ,,Neverne bebe 1" izdat je 1994. godine. Na albumu se nalazi obrada pesme Smaka, ,,Daire", a gost na snimanju je bio R.M. Točak. Prva veća personalna promena u grupi se desila 1995. godine, kada je grupi pristupio veliki broj novih članova. Drugi album ,,Neverne bebe 2" je objavljen krajem 1997. godine, a medijski hit je postala pesma ,,Dvoje".

Od osnivanja grupa veoma intenzivno nastupa po zemlji i inostranstvu. Prosečan godišnji broj koncerata je blizu 300. Milan je veoma angažovan na komponovanju filmske muzike u Nemačkoj.

Veliku medijsku popularnost grupa je je stekla učešćem u veoma gledanoj emisiji Trećeg kanala RTS-a, 3K Dur, kao 3K Dur bend. U okviru projekta, Milan je član žirija u izboru učesnika. Treći album je izašao posle gotovo petogodišnje pauze, iako je grupa bila koncertno veoma aktivna u tom periodu. Kao hit se izdvojila pesma ,,Ljubav".

Grupa je i danas aktivna i stekla je svoju publiku.

članovi grupe Neverne bebe
Milan Djurdjević (pevač i klavijaturista)
Vladan Djurdjević
Bane Jelić
Čeda Macura
Bili King
Saša Randjelović (gitara)
Dušan Čubarević
Gorica Ponjavić (vokal)
Aleksandar Tasić

Diskografija grupe Neerne bebe
Neverne Bebe I (1994)
Neverne bebe II(1997)
Južno od sreće (2001)
Neverne Bebe IV - The Best of (2004)
Iza oblaka (2007)
Praštam (2012)
Search