Kanda Kodža i Nebojša


Bigrafija grupe Kanda Kodža i Nebojša

Grupa Kanda Kodža i Nebojša je oformljena 1991. godine. Zanimljivo ime grupe sadrži reči kanda što znači izgleda i kodža što je sinonim za mnogo. Grupa je 1992. godine pobedila na Palilujskoj olimpijadi kulture, a posle toga pravi kraću pauzu, jer je pevač otišao u Ameriku.

Posle dve godine obnavljaju aktivnost i počinju da održavaju koncerte po Beogradu. Nastupi u Domu omladine i SKC-u su zabeleženi na živom albumu. U drugoj polovini devedesetih godina, grupa je postala omiljena u beogradskim klubovima.

Rastko Lupulović je gradio i glumačku karijeru. Glumio je u pozorišnim predstavama i u filmu ,,Paket aranžman" i dobio niz cenjenih glumačkih nagrada. Sve to napušta i 1996. godine donosi odluku da se zamonaši. Napustio je grupu i otišao u manastir Dečani.

Grupa je nastupala i u okviru demonstracija u Beogradu, često su njihove pesme puštane preko razglasa, tako da su sa nekoliko grupa iz Srbije postali simboli otpora tadašnjem režimu. Mnoge pesme, poput ,,Proći će i njihovo" su svojom tematikom zadirale u politička dogadjanja. Ovo je i najveći razlog što su medijski veoma slabo praćeni. 1997. godine grupa je snimila nov album u izdanju B 92. Grupa je prestala sa radom zbog odlaska dela članova u inostranstvo.

članovi grupe Goblini
Oliver Nektarijević (vokal)
Rastko Lupulović (gitara)
Vladislav Rac (bas)
Stevan Dimitrijević (bubnjevi)
Marko Petronijević (truba)
Ivan Topisirović (gitara)

Search