Majke


Bigrafija grupe Majke

Majke su osnovane 1984. godine. Imali su nekoliko nastupa u stilu garažnog roka pre nego što su objavili prvi album ,,Majke", 1987. godine. Na mestu gitariste ove grupe je prošlo mnogo ljudi. Zbog čestih promena na ovom mestu, grupa je napravila nekoliko pauza. Prvi, Marin Pokrovac je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a Duspara se posvetio sekti Hare Križna. Nastupali su na poslednjem Omladinskom festivalu u Subotici.

Sve do 1994. godine grupa nije imala komercijalnog u svom materijalu i dobijala je odlične kritike. Blago uvodjenje komercijalnih elemenata došlo je sa albumom ,,Milost". Na ovom albumu su po prvi put uveli i klavijature. Rezultat je bio veći komercijalni uspeh, ali ne tako dobre kritike kao ranije.

Nakon ovog albuma Bare napušta grupu, ali se vraća 1996. Album koji je usledio je sadržao dosta depresivnih pesama, koje su verovatno posledica porodične tragedije Bareta, kome je umrla supruga.

Bare je paralelno sa radom u Majkama, kreirao alter ego ličnost i nazvao se Hali Gali Halid. Pod tim imenom izvodio je sopstvene parodije narodnjaka. Parodična pesma ,,Hajde da se drogiramo" iz filma ,,Mi nismo andjeli" je njegovo delo. Krajem 2009. godine odlazi velika većina članova ovog sstava, okuplja se nova ekipa koja će 2011. godine objaviti novi album Teške boje.

članovi grupe Majke
Goran Bare (vokal)
Goran Dujmić (gitara)
Nedeljko Ivković Kilmister (bas)
Željko Mikulić Korozija (bubnjevi)
Marin Pokrovac (gitara)
Ivica Duspara (gitara)
Jurica Ničić (bas)
Zoran Đalić (gitara)
Gojko Tomljanović (gitara)
Davor Rodik (gitara)

Search