Goblini


Bigrafija grupe Goblini

goblini album Grupa Goblini je osnovana marta 1992. godine, a osnivači su bili Golub, Alen Jovanović i Vlada Kokotović. Alen i Vlada su pre toga svirali u grupi Lorelai, koja se raspala 1991. godine. Prvi album je objavljen 1994. godine, a on je sadržao dosta pesama grupe Lorelai, ali i nove pesme. Iste godine su objavili i drugi album, koji je doneo nekoliko njihovih prepoznatljivih hitova, ali je sadržao i nekoliko pesama sa prvog albuma. Leo Pilipović iz sastava Džukele je jedno vreme svirao u grupi, jer je njegov sastav pravio pauzu, obzirom da je većina članova otišla na odsluženje vojnog roka.

Koncerti grupe su pored sopstvenog repertoara obuhvatali i pesme Kud Idijota, grupe The Clash i pesmu ,,Kuda idu izgubljene devojke (Tamara)", Borisa Novkovića. Album ,,U magnovenju" je doneo medijski bum ovoj grupi. Puno medijskih i koncertnih hitova su u velikoj meri popularizovali ovu grupu.

Veliki broj koncerata je usledio, te je izdat dupli CD ,,Turneja U magnovenju 96/97", gde je dodata i nova pesma ,,Punk"s Not Dead". Grupa je u tom periodu imala veliki broj nastupa i van zemlje, posebno u Sloveniji. U leto 1997. su nastupili pre Motorhead-a na festivalu roka u Budimpešti.

Tradicionalno, Goblini su održavali koncert u Beogradu, poslednje nedelje avgusta. Grupa je prestala sa radom 2001. godine, a 2010. godine su obnopvili serijom koncerata u Srbiji.

članovi grupe Goblini
Branko Golubović Golub (pevač)
Alen Jovanović (gitara)
Vlada Kokotović (bas)
Nenad Divnić (bubnjevi)
Zoran Jević Fric (bubnjevi)
Leo Pilipović (gitara)

Diskografija grupe Goblini
Goblini (1994)
Istinite priče I deo (1994)
U magnovenju (1996)
Re Contra (1999)
Roba s greškom (2013)

Search