Hari Mata Hari


Bigrafija grupe Hari Mata Hari

Sastav Hari Mata Hari je osnovao pevač Hari Varešanović septembra 1984. godine. Pre toga je bio u grupama Zov i Ambasadori, a izdao je i jedan solo album.. Ostali članovi su do tada svirali u slabo poznatim sarajevskim sastavima.

Prvi nastup su imali na koncertu u Skenderiji, kada je predstavljeno i nekoliko drugih novih sastava. Od samog početka su imali veliki broj koncerata, koji je trebalo da regrutuje njihovu publiku. Obzirom da su se definitivno odlučili za spore, tužne i ljubavne pesme, veliki broj poštovalaca tada već poznatih sličnih izvodjađa ih primećuje i ceni. Već krajem osamdesetih grupa je u samom vrhu domaće pop scene. Novi albumi su samo širili njihov krug publike. 1990. godine se na njihovom koncertu u Sava centru pojavila La Toja Džekson, koja je bila najavljivana i u reklamama. Praksu dovodjenja stranih muzičkih zvezda su nastavili. Ostao je upamćen koncert na kome se pojavila italijanska pevačica Sabrina.

Kada se zemlja raspala, grupa je većim delom nastupala na koncertima u Hrvatskoj i Sloveniji. Medjutim, poslednjih par godina grupa je održala i nekoliko koncerata u Beogradu. Sem toga izdavačka kuća City Records je objavila dva albuma ove grupe.

članovi grupe Hari Mata Hari
Hari Varešanović (vokal)
Izo Kolečić (bubnjevi)
Edo Mulahalilović (gitara)
Pjer Šalica (bas)
Zoran Kesić (klavijature)
Nero Jeličić (bas)
Adi Mulahalilović (klavijature)
Željko Zuber (bas)

Diskografija
1984 - Zlatne kočije
1985 - Skini haljinu
1985 - U tvojoj kosi
1986 - Ne bi te odbranila ni cijela Jugoslavija
1988 - Ja te volim najviše na svijetu
1989 - Volio bi' da te ne volim
1990 - Strah me da te volim
1991 - Rođena si samo za mene
1994 - Ostaj mi zbogom ljubavi
1998 - Ja nemam snage da te ne volim
2001 - Baš ti lijepo stoje suze
2002 - Ružmarin
2004 - Zakon jačega
2009 - Sreća

Search